Q
 

Milongaer

Foruden de mange workshops med danse-undervisning, byder Copenhagen Queer Tango Festival 2011 på en række milongaer. Det er tango-folkets fester – dansesaloner – hvor man mødes og danser argentinsk tango. Milongaerne er for alle, både nybegyndere og øvede dansere. Festivalens milongaer holdes i unikke rammer forskellige steder i byen. Betaling foregår ved indgangen.

La Queer Boca - 1. september
La Boca er en elsket og velbesøgt tango-salon på Christianshavn, der hver torsdag tiltrækker et modent publikum med smag for tangoens klassikere. Tango-pioner, Gunner Svendsen har i en årrække stået bag disse stemningsfulde danseaftener, der også betegnes som 'et lille stykke af Buenos Aires i København'.

Festivalens åbningsmilonga torsdag d. 1. september bliver til i et samarbejde med salonen, der denne aften omdøbes til 'La Queer Boca'. Vi ser frem til et herligt mix af queer tango-dansere fra ind- og udland samt salonens sædvanlige gæster til en usædvanlig queer aften på dansegulvet.

Inden milongaen begynder kl. 20, er der mulighed for en intro-time i tango fra kl. 19-20 for 50 kr.

Piso Queer Clásico - 2. september
Piso Clásico er byens flinkeste milonga, der hver anden fredag på Vesterbro skaber en vidunderlig stemning med plads til alle på dansegulvet, uanset niveau og dansestil. Piso Clásico har højt til loftet og tiltrækker et lidt yngre publikum. Milongaen spiller klassisk og dansabel tango, og deres DJ sørger altid for god stemning og flow på gulvet.

Stedet drives af søde frivillige tango-entusiaster, der tilbyder klassiske tangoer, Classic-øl i baren – og værter med klasse. I aftenens anledning omdøbes stedet til 'Piso Queer Clásico'. Vi glæder os meget til at danse queer tango med festivalens deltagere og milongaens trofaste publikum.

Piso Queer Clásico slår dørene op kl. 21.30.

Galla-milonga med show, Vanløse Kulturstation - 3. september
Blandt festivalens absolutte højdepunkter er galla-milongaen med show lørdag d. 3. september i Vanløse Kulturstation. Denne queer tango-milonga bliver skabt helt særligt til lejligheden, og det bliver derfor en unik begivenhed, du ikke må gå glip af!

Til tonerne af rytmisk og romantisk musik vil det rummelige dansegulv indtages udelukkende af festivaldeltagere og queer tango-interesserede, ligesom aftenen byder på et queer tango-show med internationale tango-stjerner samt overraskelser. Vi kan næsten ikke vente med at tage dig i favnen og byde velkommen til denne aften!

Dansegulvet i Vanløse byder op fra kl. 21.00

Brunch-milonga og Martiné-milonga, Vanløse Kulturstation - 4. september
Efter nattens mange tango-trin tilbyder festivalen en brunch-milonga i Vanløse Kulturstation, hvor du over formiddagskaffen og en bid brød kan tage tilløb til festivalens sidste omfavnelser. Fra kl. 11 og frem kan du endnu engang sætte dine ben i Vanløse. Har du samme dag tilmeldt dig en workshop eller to, kan du deltage i dem, og komme tilbage til milongaen og danse videre, når søndagens sidste arrangement fortsætter og bliver til Martiné-milonga.

Disse søndags-milongaer er særligt skabt til lejligheden, og de vil derfor hovedsagligt bestå af festivaldeltagere og queer tango-interesserede. Vi ser frem til at sige god morgen, god eftermiddag og på gensyn.

Brunch-milongaen begynder kl. 11.00

Queertango.dk